Р.Б. - 01 
005
Зоран Јовевски
- Тате -
Претседател

член од 2002г.
Honda

GoldWing 1500
Неразделни се во вожњите веке 30год. и секаде патуваат заедно. Посета на 4 F.I.M.-релија,преферираат туринг возења,а ги навлекоа и децата.Трикратен првак на Македонија во мото-рели натпревари класа 6. Кариерата започната со Solex-50cc ,а ќе заврши со Honda GoldWing ???cc
005S
Лидија Јовевска
- Маме -
Совозач
Р.Б. - 02 
014
Тони Георгиевски
- Економ -

член од 2004г.
Honda

GoldWing 1500
Тони се грижи сообраќајките да ни бидат полесни,веднаш ни ги пoправа возилата. Јасмина се плаши од бубици, и се вози само кога не се спие во шатор. Од кога е “ЕКОНОМОТ“ со нас,келнерите неможат да ни забушаваат...
014S
Јасмина Георгиевска
Совозач
Р.Б. - 03 
027

Марјан Величковски
- Лиска -

член од

BMW

LT-1200

Единствениот надворешен член на Мото Скопје,живее во Куманово. Многу мотори има сменето во животот. Кога е тој присутен на состаноците,ние не носиме пари бидејќи узречица му е: АБЕ ЈА ЌЕ ПЛАТУ,ШТО ИМА ВЕЗЕ !!!
027S
Весна Величковска
Совозач
Р.Б. - 04 
036
Иван Кувенџиски


член од 2006г.
Honda

PanEuropean
ST 1300cc
Кога Мими и Иван се со нас на возење значи ќе има смеа и расположение. Во секое време спремни и расположени за хумор. Кога е Иван со нас,не плаќаме за миење на моторите.со задоволство ги мие!!
036S
Мирјана Кувенџиска
Совозач
Р.Б. - 05 
038
Виктор Тасевски
- Стап -

член од 2006г.
Pedestrian
На Стапот и Александра не им пуштај музика. Одма се скока на маса и се игра до сабајле!!
038S
Александра Тасевска
Pedestrian
Р.Б. - 06 
039
Љубомир Боцевски
- Змија -
Секретар

член од 2006г.
Yamaha

1100
Змија е најредовниот член во клубот за подмирување обврски. Состаноците му се поклапаат со тренингот,па ретко наоѓа време за да дојде,ама е прав да испрати пари по друг.
Р.Б. - 07 
042
Емил Минчев
- Minch -
- Амбасадор -

член од 2006г.
Honda

CX 500cc
Мајка му вели дека прво што кажал кога прозборел, било“мотол“. На возраст од:
-2год. вози точак на 3 тркала на 
-5год. со 2,(со полни гуми), на 
-7год. нешто као “Pony“, на 
-11год. баш “Pony“,а веќе на 
-14год. “Pony express“ - моторно чудовиште. Потоа се нижат лути машини:Tomos Automatic, Tomos Т-14 ( позајмен ), Tomos 15sl, ZunTom (хибрид од Zundapp и Tomos), CZ175, Java 350,Honda CX500, еден куп Honda CX500 и 650 и на крај т.е.сега  Honda Pan European 1100. Се вкупно изразено во километри, преку пола милион.
042S
Зорица Костовска
Совозач
Р.Б. - 08 
043
Бранислав Стефановски

член од 2007г.
Suzuki

V-Strom 650
Доктор Бране се грижи за психолошкото здравје во клубот, секогаш е тука да даде совет од прва рака. Верен совозач е неговата ќерка која нестрпливо го очекува следното возење.
043S
Елена Стефановска
Kawasaki

250cc
Р.Б. - 09 
048
Перица Серафимовски
- Вујче -

член од 2007г.
Suzuki

V-Strom 1000
Вујче и Вујна си ги сакаме многу. Дојдоа до V-Strom 1000 и сега уживаат. Иначе Вујче е мајсторот за спремање риба.
048S
Љубица Серафимовска

Вујна
Совозач
Р.Б. - 10 
049
Сотир Љамов


член од 2007г.
Pedestrian
Прв мотор Pony Express па веспа  gilerа raner па по долги расправии  со родителите и со тогашната девојка сега сакана сопруга купив  Suzuki gsxr 1000 k2. Сега родителите го сакаат моторот а женами не пропушта шанса да се вози,се разбира ако и дозволи синот Илин.
049S
Марија Љамова
Pedestrian
Р.Б. - 11 
050
Мирко Стојковски


член од 2007г.
Pedestrian
Го подпораснаа детето и сега се возат повеќе. Ни го красат клубот.
050S
Марија Стојковска
Pedestrian
Р.Б. - 12 
051
Дарко Тасев


член од 2007г.
Honda

CBR-600
Полека но сигурно се навлекува на ФИМ релијата. Девојките му се слабост и никако да им ги запаметиме имињата.
Р.Б. - 13 
052
Горан Десовски
- Спенсер -

член од 2007г.
Scarabeo

500cc
Моторот е слобода и слобода на своето движење и размислување ,која неможе никој да ти ја одземе но има една важна работа за моторот и мотоциклизмот ке го сакаш или ке го мразиш. Сум имал мотори и ке имам. Ја сум голем заљубеник во мотори и уживам во нив.
LIVE TO RIDE & RIDE TO LIVE 
Р.Б. - 14 
053
Дарко Крстиќ


член од 2007г.
Honda

Varadero
XL1000
Секогаш ладен и смирен,знае да ОДВАЛИ нешто кога треба!!
Инаку стручњак за скара и вино.
Р.Б. - 15 
056
Златко Златановски


член од 2008г.
Pedestrian
На две тркала сум од дете. Како мал почнав со автоматик за да до денес мојот љубимец прерасне во нешто по озбилно за по озбилни и по пријатни патувања.
Р.Б: - 16 
057
Владимир Филиповски
- Мајсторче -

член од 2008г.
Piagio

X9
Идните кандидати за третата мото-свадба во клубот. Се возат со нас само на убаво време,во спротивно се во кревет.
057S
Наташа Филиповска
Pedestrian
Р.Б. - 17 
062
Никола Јаковљев
- Коља -

член од 2008г.
Honda

CBR-1000F
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 18 
065
Леон Николов


член од 2009г.
Honda

Varadero
XL1000
Нема што многу да се каже мотор возам од моја 36-та год. Малку доцна во животот но човек учи додека е жив па така и јас. Самото возење мотор е нешто што ме смирува и каде можам да најдам мир од сето она што секојдневно се случува околу мене. Мојот верен совозач и секогаш со мене чим  слушне дека машината стартува мојата совозачица е веќе спремна и го чека моментот за поаѓање.
065S
Сузана Николова
- Windy -
Совозач
Р.Б. - 19 
069
Божидар Трајковски
- Божо -

член од 2009г.
Honda
Deauville
650cc
Почитува постари во клубот,ќе го правиме редар за изнајмување.
Р.Б. - 20 
073
Ненад Николовски


член од 2009г.
BMW

R-1200GS
Adventure
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 21 
075
Дарко Николовски
- Југотон -

член од 2009г.
Honda

GoldWing 1800
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 22 
078
Никола Маџаревски
- Кокан -

член од 2010г.
Yamaha

FJR-1300
Од APN-6 како прв дар,многу години со „скутерски“ жар.

Но сонот за BMW во
душа го носи.

078S
Катја Маџаревска
Совозач
Р.Б. - 23 
079
Стерја Соколоски


член од 2010г.
Yamaha

XVS-1100

DragStar
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 24 
080
Сашо Макалоски
- Сале -

член од 2010г.
Honda

Team
Во очекување сме
на краток опис.
080S
Валентина Макалоска
Совозач
Р.Б. - 25 
082
Стасе Јанаковски


член од

Honda

Deauville 700


Во очекување сме
на краток опис.

Р.Б. - 00 
083
Иван Тихов


член од -
Aprilia

1000-RSV

Factory
Ни претставува голема чест и задоволство што изборот за член на клуб во Р.МК. го одбра нашиот клуб кој со своето присуство и големо искуство го збогати со прекрасни моменти и многу поминати километри.  
Р.Б. - 26 
088
Љубе Марковски
- Којот -

член од 2011г.
Хонда

VF-750 C
Во очекување сме
на краток опис.
088S
Вера Марковска
Совозач
Р.Б. - 27 
089
Пецо Ѓорѓиоски


член од 2011г.
Kawasaki

ZX 14R
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 28 
090
Боривој Ивановски


член од 2011г.
Honda

TRANSALP
XL 700 V
Во очекување сме
на краток опис.
090S
Јасминка Ивановска
Совозач
Р.Б. - 29 
091
Боге Бојковски


член од 2012г.
Honda

Afrika Twin
1000cc
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 30 
092
Михаил Наумовски


член од 2012г.
BMW

K-1200 LT
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 31 
093
Драган Малиновски


член од 2015г.
Honda

PanEuropean
ST 1300cc
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 32 
094
Васил Василев


член од 2015г.
Honda

CBF 1000cc
Во очекување сме
на краток опис.
Р.Б. - 33 
000
Место за вашето име.
Место за вашиот
мотор.
Место за вашето претставување.