Календар на Случувања - 2015 / 2016
месец
година
ден
случување
Јануари
2017
01
** ПЛОШТАД МАКЕДОНИЈА **
Февруари
2016
2016
05
06
MOTO SKOPJE MCC Хуманитарна Забава Road House почеток од 20:00 часот.
MK BEARS Winter party Night Club V2 со почеток од 20:00 часот.
Март
2017
2016
2017
2016
2016
04
05
11
26
26
Gremium MC Clubhouse Сервисна зона југ 134 Скопје
Black Seven - Macedonia (Сервисна зона - Југ 134 почетоk од 20:00h)
LOWLANDERS MC Winter Party - Клуб на новинари во Скопје
SOT MC - WINTER PARTY " OFF & NO LIMIT" The Gallery House Pub старт 20:20h
NIght Wolves MГ 10ти роденден Van Gogh bar & Мезе Бар Општина
Април
2017
22
Sons of Thunder - Прилеп  старт 20:00h Irish Pub - The Gallery House
Мај
2017
2016
2016
2016
20
21-22
27-29
28
MК Cross Bearers - Велес
МК "Black Eagles" - Пробиштип
Bears MC - Куманово Moto Rock Fest ( локација: Стара Бања )
CMA Мото собир ( локација: Ресторан Билјанини Извори во Охрид )
Јуни
2017
2017
2015
2017
2017
2017
03
10
13
16-17
23-24
23-24
Tzar Tower Riders MCC: 6-th Birthday Party - Струмица
MCC Sveti Nikole - Свети Николе
NIght Wolves MГ Мото Фестивал и Тату конвенција (гар. Македонска Фаланга)
Potfat MC - Скопје Club House ( средно водно )
Chopper Club - Скопје Club House бул. Илинденска
Тиквеш Рајдерс - 12 Ваташки деца Моклиште, Кавадарци
Јули
2017
2016
2015
2017
01
02
04
28-30
МК Black Eagles, Пробиштип
Reapers MC - Богданци
MK Street Angels - Прилеп
МК Џинка 15г. постоење планина Плачковица клубски дом
Август
2017
2017
2017
2016
2015
05
12
19
27
29
МК Конзули - Битола
MK Iron Ghosts - Мото журка Бели Рај Миравци
МК Рисови - Прилеп
МК Ретки Птици - Гевгелија мото собир
Dardanians MC - Скопје                                                 
Септември
2016
2016
2016
2015
02-04
17
17
19
25-то мото рели  Македонија - Независност
motori.com.mk 9 години - роденденска прослава во клаб хаусот на POTFAT MC
MK Vardar роденден
МК Џинка Радовиш - Мото забава
Октомври
2016
08
Guardian Angels MC 6та Крводарителна акција + 8ми роденден
Ноември
-00-
-
                                                           -
Декември
-00-
-
                                                           -


01.01.2017
**СРЕЌНА НОВА**
** 2017 ** 
Моторџиите на 
плоштад 

Мото Скопје започна со промена-додаток пришивка на постоечкиот грб-обележје со додавање на ознака MCC која членовите треба да ја додадат 
на своите елеци со веќе постоечкиот грб како што е приложено на слика тука. Секој член што нема добиено од МСС пришивките да побара од Спенсер.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Членовите на Мото Скопје се собираат секој четврток на клубско видување и договарање за викенд возење.

од 08.05.2014 локацијата
е ресторан ДОМЕСТИКА
ул.Павел Шатев 4 
стара Бихачка
нас. Кисела Вода.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Сите Прашања Информации Предлози Сугестии можете да ги испратите на 
motoskopje@motoskopje.mk

Hit Counters
posetenost
Copyright -Moto Skopje- All Rights Reserved
design by Leon 2009

 - Нови случувања -     - Стари случувања -     -00- Без најава за случување -

Измените и дополнувањата во календарот се вршат при секоја најава од организаторот директно на маил адресата: motoskopje@motoskopje.mk или со објава на некој од постоечките медиуми или интернет портали.

   -- КАЛЕНДАР НА СОБИРИ И НАСТАНИ ВО СОСЕДНИТЕ ДРЖАВИ--

- Календарот за мото настани 2016 во Р.Бугарија превземи тука

- Календар на мото собири-настани за 2017г. во Р.Србија превземи тука
- Календар на мото собири-настани за 2017г. на exYu просторите превземи тука