Активности во клубот:

Клубот Мото Скопје секој четврток одржува состаноци, на кои претежно се забавуваме,дружиме и договараме за работата на клубот. На состаноците ја договараме висината на уписнината,членарината,какви маици и други обележја ќе правиме во наредната сезона,како и на кои манифестации во земјата и надвор ќе учествуваме како клуб. Како клубски, исто така се дружиме и приватно ( различен профил на луѓе ) па наоѓаме  соработка и се помагаме во нашите бизнис-активности. Исто така можете и да ги видите активностите на нашиот клуб по години на случување.


Клубски Достигнувања

02.06.2018
МК Носачи на Крстот
Велес
х.Монтенегро

03.06.2018
Fast Riders
Штип
Дом на Млади

08.06.2018
МЦЦ Свети Николе

15-17.06.2018
МК Тиквеш Рајдерс
12 Другари

22.06.2018
MC Potfat
Hill Party
Средно Водно
Освоени Пехари

    2000г. 
- Освоено 3то место АМД / АМК Државен Шампионат на Македонија во Мотоциклизам генерален пласман.

    2003г. 
- Освоено 3то место АМД / АМК АМСМ Шампионат на Македонија мотокрос генерален пласман.

    2004г.
- Освоено 23то Мото Рели Панхеленик

    2005г. 
- 100 години Автомобилизам во Македонија.

    2006г. 
- Јубилејно 15то Рели Македонија.
- Шампионат на Македонија во Мото Рели генерален пласман АМК 2ро место.

    2007г.
- 16то Мото Рели Македонија 1во место екипно.

    2008г.
- 17то Мото Рели Македонија Најбројна Екипа од Македонија.

    2009г.
- 64то Ф.И.М. рели Задар 25,5-30,5,2009г.
- 18то Мото Рели Македонија Најбројна Екипа од Македонија.
- Освоено 4то место за Најмасовна Екипа учесник на Ф.И.М. Рели во Задар


Благодарници

    2004г.
- 4,5,6 - 6  За учество на 1 мото собир  Охрид.
- 3,4,5 - 9  За учество на 13то мото рели Македонија.
  
    2006г.
- За освоено 2ро место на 15то Јубилејно Меѓународно Мото Рели Македонија.
  
    2007г.
- 22,23,24 - 6  За учество на Хил Парти Потфат.
- 8 - 9  За освоено 1во место екипно во 16то Рели Македонија .
  
    2008г.
- 23,24,25 - 5  1ва Мото Тура Мариово за најброен клуб учесник.
- 6,7,8 - 6  За учество на Мото Собир Мото Струга.
- 6,7,8 - 6  За победничка екипа во влечење јаже на собирот на Мото Струга.
- 20,21,22 - 6  За учество на Хил Парти 10 години постоење Потфат.
- 28 - 6  За учество на мото собир  Го Бајкерс Гостивар.
  
    2009г.
- 9 - 5  За учество на 8ми мото собир Стааари Рокери Умаг.
- 5,6,7 - 6 За Учество и поддршка на мото тура Мариово.
- 26,27,28 - 6  Мото Струга од Струга за учество на собирот.
- 26,27,28 - 6  Мото Струга за Освоено 2ро место во Тегнење Јаже.
- 11,12 - 7  Осоговски Возачи по повод 5 години постоење за учество на Мото Собирот Петровден 2009 Кочани.
- 25 - 7  Мото Флеш Струмица за учество.
- 5,6,7 - 9  За учество на 18то Мото Рели.

Ф.И.М. - Учества

    2004г.
- Холандија „Арнхем“

    2005г.
- Германија „Берлин“

    2007г.
- Италија „Римини“

    2008Г.
- Грција

    2009г.
- Хрватска „Задар“

Дипломи

    2006г.
- За генерален пласман во Шампионатот на Македонија во моторели.

    2009г.
За освоено 1во и 2ро место во мал фудбал на мото тура Мариово.

Лични Достигнувања

Исто така членовите на нашиот клуб имаат свое место каде можат да го покажат своето достигнување во изминатите години на активно учество во во светот на мотоциклизмот и подигањето на мото културата изразено преку спортски активности-натпревари,учества на собири и манифестации како во државата така и надвор од неа, истите достигнувања можете да ги видите во делот што следува.

Зоран Јовевски - Претседател на Мото Скопје
Пехари и Медаљи

    2004г.
- Државен шампионат на Македонија во мотоциклизам 1во место класа 6

    2005г.
- 2,3 - 9  За учество на 14то мото рели класа 5

    2006г.
- 27 - 08  За учество на трето мото рели за 2006г. Класа 6  а.м.к.Мотори-Скопје
- За освоено 1во место класа 6 генерален пласман на шампионат на Македонија во моторели

    2009г.
- 01 - 05 За учество на Моторели Дојран  класа 6 м.к.Мотори

Дипломи

    2003г.
- 17 - 06  Мото рели Струмица 1во место класа 6
- 11 - 10  Мото рели Гевгелија 2 1во место класа 6

    2004г.
- Мото рели Охрид 3то место класа 6
- 23 - 05  Мото рели Скопје 1во место класа 6
- 26 - 06  Мото рели Радовиш 2ро место класа 6
- 22 - 08  Мото рели Богданци 2ро место класа 6
- 08 - 09  Мото рели Скопје 1во место класа 6
- 19 - 09  Мото рели Гевгелија 1во место класа 6

    2005г.
- 29 - 01  Генерален пласман за 2004 година 1во место класа 6
- 01 - 05  Мото рели Дојран 2ро место класа 6

    2006г.
- За генерален пласман во шампионатот на мото рели во Македонија за 2006 година. 1во место класа 6
- 01 - 05  Мото рели Дојран 1во место класа 6
- 21 - 08  Мото рели Скопје 1во место класа 6

Пофалници

    2009г.
- 13 - 09  За најактивен член на форумот на www.motori.com.mk повеќе од 2000 записи

Благодарници

    2009г.
- 5,6,7 - 9 За особен придонес во организација на 18то рели Македонија

Тони Георгиевски
Пехари

    2005г.
Шампионат на Македонија во мото рели Генерален пласман 1во место класа 6

    2006г.
Шампионат на Македонија во мото рели Генерален пласман 2ро место класа 6
 
Медаљи

    2005г.
2,3 - 09 14то мото рели класа 5

    2006г.
27 - 08 амк“Мотори“ трето мото рели класа 6

Дипломи

    2004г.
23 - 05 Државен шампионат на Македонија во мото концентрација Скопје за освоено 3то место класа 2
22 - 08 Државен шампионат на Македонија во мото концентрација Богданци за освоено 3то место класа 6

    2005г.
01 - 05 Државен шампионат на Македонија во мото рели концентрација Дојран за освоено 3то место класа 6
05 - 06 Државен шампионат на Македонија во мото рели концентрација Радовиш за освоено 1во место класа 6
    - 10 Државен шампионат на Македонија во мото рели (гимкана) Скопје за освоено 1во место класа 6

    2006г.
01 - 05 Мото рели Дојран за освоено 2ро место класа 6
21 - 08 Мото рели Скопје за освоено 3то место класа 6
22 - 12 За генерален пласман во Шампионатот на Македонија во мото рели за 2006г. за освоено 2ро место класа 6

    2009г.
- 5,6,7 - 6 Мото тура Мариово За освоено 1во место во Гимкана над 1000сс - туринг

Членовите на 
Мото Скопје МКД 
се собираат секој четврток на клубско видување и договор за возење.

од 11.2018 локацијата
е ресторан City Grill
ул.Никола Тримпаре бр.6 
нас. Центар.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Сите Прашања Информации Предлози Сугестии можете да ги испратите на 
contact@motoskopje.mk

Hit Counters
posetenost
Copyright -Moto Skopje- All Rights Reserved
design by Leon 2009